Espolarte - Feliciano, a kardszárnyú delfin - Bemutatkozása

Engedjék meg, hogy üdvözöljem azokat, akik éjszakai szörfözésük során elvetődtek erre a kiváló honlapra. Buenas noches!

Nevem Feliciano Espolarte. Foglakozásomra nézve hivatásos kardszárnyú delfin vagyok, 840 cm hosszú, a súlyom 5400 kg.

Jelenleg a Ka-Tó Miskolc Bt. reklámfigurájaként dolgozom. Ha ide klikkelsz, megtudhatod, hogyan találtam ezt az állást, és miért vállaltam el.

Az otthonom a patagóniai Valdés-félsziget közelében, az Atlanti-óceánon van; de az év legnagyobb részében a világot járom. Szabadon. Alig van már a Világóceánnak olyan része, ahol ne jártam volna. Így hát, ha legközelebb nem az Interneten, hanem kint a tengeren szörfözöl, személyesen is találkozhatunk. Állandó útitársam unokatestvérem, Fernolys, de néha más barátaim is velem tartanak.

Egyébként imádom az embereket, soha nem ártanék nekik, tehát a fenti videón látható műveletet én nem fogom megcsinálni. Életem nagy álma, hogy egyszer megmentsem egy hajótörött életét. Akkor érkezni a helyszínre, amikor a kimerült ember egyetlen bicskával védekezik egy hatalmas pörölycápa ellen, udvariasan bemutatkozni, egy harapással leszakítani a cápa fejét, hátamra venni a fuldoklót, és kiúszni vele a legközelebbi kikötőbe, ahol már várnak az aggódó hozzátartozók, az újságírók és a tévések... de szép is lenne. Sajnos a mai hajózási technika mellett inkább csak olajtankerek süllyednek el, abban pedig nincs sok köszönet.

Azért mindenesetre mellékelek egy történetet, amelyben megmentem egy hód életét.

Számos szokatlan barátom van: Martin Morvendsen, a nagyravágyó gömbölyűfejű delfin; Olivér, a bátor izlandi fóka; Ardalifnys, a versenyló, aki génsebészeti úton egyszarvúvá akarja operáltatni magát, és arra kért, szerezzek neki donornak egy narvált; Celfendass, a sokoldalú teve, aki kiválóan horgászik, vív, léggömböt fúj, atomrakétát épít stb. Néhányukról itt olvashatsz.

Az utazás mellett kedvelt szórakozásom az internetezés. Szárazföldi barátaim jó részét az Internet segítségével ismertem meg. A magyar webhelyek között kedvencem az utazas.com, onnan ismerem Arnyst is. Érdeklődéssel figyelem a magyar politikai életet is, és valamennyi magyar pártot nagyon rokonszenvesnek találom. Nagyon tetszik, hogy az egyik magyarországi párt emblémájául egy kardszárnyú delfin stilizált alulnézeti rajzát választotta. Szívesen hallgatok az Interneten zenét is, a kedvenc ember zeneszerzőm Vangelis, akinek képességei a legjobb Megaptera zeneszerzőkével vetekednek. Magam is kilenc oktáv hangterjedelemben énekelek, és bár nem játszom semmilyen hangszeren, nagyon sok hangszer hangját tudom kiénekelni; jelenleg éppen a lanttal ismerkedem.

Emellett aktívan sportolok, kedvenc sportágam az úszás, és ha a rövidebb távokon elért eredményeim (100 gyorson edzésen 5,6 sec a legjobb időm) nem is vetekedhetnek a kiváló magyar úszókéval, biztos vagyok abban, hogy a tízezer méternél hosszabb számokban az olimpiai kvalifikációs szintet is elérném. 2000-ben be is akartam nevezni a paraolimpiára. Rendelkezem is az ehhez előírt testi hiányossággal (alsó végtagok teljes hiánya). Nevezésemet a faji megkülönböztetés eklatáns példájaként mégis elutassytották azzal a nevetséges indoklással, hogy indulásom a többi versenyzőnél hasonló egészségkárosodást idézhetne elő.

Az úszás mellett kedvelem a labdajátékokat is, a labda szerepét fóka ismerőseimre szoktam bízni. Szoktam pingvinekkel is célbadobni. Ebben egy zutymó (vagy muktári prapogyák? az is ugyanennyire szép) szokott a segítségemre lenni. Továbbá szívesen egyensúlyozok különféle tárgyakat, pl. az ELTE északi tömbjének aulájában látható földgömböt.

Míg a modern áramlatok közül a nudizmust lelkesen gyakorlom magam is, addig a vegetarianizmussal nem tudtam megbarátkozni. Pedig próbálkoztam vele, hiszen újabban még a cápák is elkezdtek leszokni a húsevésről. Ezért egyszer megettem ötven üveg GLOBUS kovászos uborcát (Arnys és Tandys dobták be nekem a Norröna fedélzetéről), egy másik alkalommal pedig negyven kiló Calypso tarkababot, de ezeket nem találtam sem táplálónak, sem ízletesnek. És nem találtam vevőt azokra az egyszerű digitális áramkörökre sem, amelyek a Calypso babból szervezetemben keletkeztek. Be kellett látnom, hogy ennél magasabb oktánszámú üzemanyagra van szükségem. Ha jól akarok lakni, ölnöm kell. És bármilyen szomorú is ez, eszem ágában sincs az önkéntes éhhalált választani.

Erősebb idegzetűek figyelmébe ajánlom étkezési szokásaimról szóló beszámolómat.

Postacímem: Puerto Madryn, Casilla de Correos 53, Argentina, az irányítószámot elfelejtettem. Kérem azonban, hogy erre a címre ne nagyon írjanak, mert szinte csak a párosodási időszakban tartózkodom otthon, amikor viszont igyekszem minél több kis delfint létrehozni. Ez a kép erről a tevékenységemről készült. Könnyebben elérhető vagyok e-mailben, a címem feliciano@espolarte.com. Az óceáni Internet-kávézókat utazásaim sorão is rendszeresen látogatom.

Vissza a honlapomhoz
Ezen a linken a többi kardszárnyú delfinről olvashatsz.