Espolarte - Feliciano, a kardszárnyú delfin - Pályázati eredmény

Nyilvánvalóan sokakban felmerül az a kérdés, hogy egy Magyarországot ábrázoló térképen emblémaként miért éppen egy delfin figurája szerepel. Miért nem választottam olyan emblémát, amely jobban illeszkedik a magyar hagyományokhoz, a vállalkozás jellegéhez, stb.

A válasz pofonegyszerű. Természetesen - ahogy az szokás - nyilvános pályázatot írtam ki a Ka-Tó Miskolc Bt. reklámfigurai feladatkörének betöltésére. Csaknem háromszáz jobbnál jobb pályázat érkezett a világ minden tájáról. Ezek közül több mint százat egzotikus állatok nyújtottak be. Az üzletileg legkedvezőbb ajánlatot Feliciano, a Valdés- félsziget közelében élő kardszárnyú delfin tette.

Feliciano ajánlatának részletei természetesen titkosak. Ki kell azonban emelni azt, hogy Feliciano ragaszkodott ahhoz, hogy - mint a magyar reklámpiacon tevékenykedő orcák közül az egyetlen iberoamerikai származásúnak - joga legyen saját neve helyett a kardszárnyú delfinek spanyol elnevezését használni. Ezért mind e honlap többi részében, mind termékeinken az ESPOLARTE névalak szerepel.

Ezen a honlapon vegyesen találhatóak általam, illetve Espolarte által megfogalmazott szövegrészek. Látogatóink könnyebb tájékozódása érdekében az Espolarte által írt szövegek félkövér dőlt betűkkel olvashatók. Espolarte engem csakis az internetes fórumokon használt nevemen (Arnys) szokott emlegetni.

Bizonyos vagyok abban, hogy Arnys úr helyesen döntött, amikor engem bízott meg elsőrangú térképeinek reklámozásával, hiszen széleskörű utazási tapasztalataimhoz rendkívül magas fokú intelligencia, fejlett problémamegoldó készség és szinte korlátlan szellemi és fizikai teherbírás járul. E vonásaimat harmonikusan egészíti ki fergeteges humorérzékem, a személyiségemben rejlő határtalan életöröm és optimizmus, és nem utolsósorban az a dicséretes szerénység, amely egyébként nemzetünk minden tagját jellemzi.

Egyébként nem én vagyok az első kardszárnyú delfin, aki részt whállal a magyar történelemből. 300 évvel ezelőtt egy honfitársam már beírta nevét a magyar történelem arany lapjaira. Kérem, olvassák el Bezerédy Imre (1679-1708) tragikus végű, illetőleg Bezerédy Imre (1679-1739) szerencsésen végződő történetét!

Vissza a honlapomhoz
Vissza a bemutatkozásomhoz
Vissza az ÉN honlapomhoz