Espolarte - Utazások, fényképek - Szabó Endre tengeri utazása

Szabó Endre így ír utazásáról:
2004-ben egy 6,3 méteres motoros-vitorlás kishajóval Budapestről indultam. A Duna-delta Szent György ágán kijutottam a Fekete tengerre, innen a Bosporuson keresztül a Márvány tengerre. Rodostótól egyedül a Dardanelákon át az Égei tengerre hajóztam. Belülről elhajóztam a Evvia sziget mellett, megkerültem a Sounion fokot, Aeigina sziget, Pireus, Korinthoszi csatorna, Korfu, Othonoi sziget Otranto, Giovinazzo, Vieste, Palagruza, Vis sziget érintésével végig a horvát Adrián Bakaracig. (Bakarac 10 km-re van Fiúmétól). Az út 75 napig tartott. A hajó Bakaracban telelt.
2005 május 1-től augusztus 28-ig jöttem vissza Budapestre. Bakarac-Vis-Brindisi-Otranto, Santa Maris de Leuca fok-Szicilia-Nápoly-Elba sziget- Genova-SanRemo-Monaco-Nizza-Cannes- St. Margarita sziget-Marseilles útvonalon aljutottam a Rhone torkolatához. Innen felhajóztam Lyonig a Saone folyóra, majd a Doubs folyóra és a francia csatornákon Strassbourgnál a Rajnára. A Rajnán lehejóztam a Majnáig, a Majnán fel a Majna-Duna csatornán át Kelhelmnél a Dunára. A Dunán pedig lefelé Budapestig. A második utat is szólóban tettem meg, Linzben csatlakozott az élettársam.
A két út mintegy 11.000 km hosszú volt.
Szabó Endre honlapja


Ha úti tapasztalataidat meg szeretnéd osztani másokkal, itt megteheted! Saját, utazásról szóló honlapodat is mások figyelmébe ajánlhatod.

Név (nickname):
E-mail cím (nem kötelező):
Saját weboldal címe:
Hol jártál?
Tapasztalataid:
Köszönjük a hozzászólást!