Espolarte - Feliciano, a kardszárnyú delfin - Térképáruház

Kedves Utazó!

Kedves barátunk, kelj fel a számítógép mellől, hagyd ott a ködös várost, és indulj! Hív a nagyvilág! Légy szabad, mint a delfinek. Bármilyen útirányt, úticélt is választasz, a szükséges térképeket megtalálod a webáruházban. Vagy ha netán mégsem, Őfelsége a Térképkirály vállalja, hogy minden további felár nélkül megszerzi neked.

Indulj! Hív a nagyvilág!

Merre indulsz? Ismerd meg először Magyarországot! Járd végig a Kék túrát Hollóházától Kőszegig! Mászd meg a Tapolcai-medence tanúhegyeit. Menj el Visegrádra, ahol annak idején egy névrokonom megpróbálta lekaszabolni a királyi családot. Járd végig Ják, Zsámbék, Lébény középkori templomait, az Őrség falvait, Bereg fatornyait. Úszd át a Balatont. Szállj le Aggtelek, a Bükk, a Bakony barlangjaiba, ismerj meg olyan helyeket, ahol soha előtted ember nem járt! Menj el a jéggé fagyott Szinva-vízeséshez! A szükséges térképeket megtalálod a Térképkirály webáruházában.

Vágj neki Európának. Útlevélre sem lesz szükséged. Menj el Görögországba, az európai kultúra bölcsőjébe: ha szerencséd van, találkozhatsz az ősi mítoszok alakjaival. Járd végig Itália városait, nézd meg a Sixtus-kápolna freskóit, nézz bele az Etna fortyogó lávájába. Mászd meg az Alpok ormait! Sétálj végig a Sanzelizén, napozz a francia Riviérán! Hajózz végig a Rajnán, kóborolj Skócia szigetvilágában. Mássz fel a koppenhágai Vor Frelsers-templom tornyába, utána ereszkedj le a Föld középpontjába. Ússz együtt norvég barátaimmal a Tysfjordban! Ha van útleveled, látogass el a Székelyföldre is. És vidd magaddal a Térképkirály webáruházában vett térképeket.

Látogasd meg Portugáliát! Állj meg az Atlanti-óceán partján, és figyeld, hogyan kavarognak a hullámok! Járd be a történelmi városok zegzugos utcáit, mászd meg Braga lépcsőit, menj el Trás-os-Montes elfelejtett falvaiba, járd végig Beira komor várait, Alentejo hófehér utcáit! Nézd meg Estremadura kőcsipkés templomait, Sintra elvarázsolt kastélyait, Buçaco erdejét! Menj fel a Serra da Estrela tetejére! Járj Lisszabon nyüzsgő utcáin! Gyalogolj végig a Nazaréi-szurdokon! Kóstold meg Porto borát, Nazaré tengeri herkentyűit! Menj el a Vouga vízivilágába, látogasd meg a Sado-delta szabad delfinjeit! És vedd meg az ESPOLARTE Portugália-térképet, vagy válassz a Térképkirály webáruházának kínálatából!

Vagy járd be Spanyolországot! Gyalogolj végig Szent Jakab országútján, a Pireneusoktól Santiago de Composteláig! Járd sorra Kasztília várait, Andalúzia fehér városait, integess Extremadura gólyáinak! Bolyongj a Doñana vízivilágában! Vívj meg La Mancha gonosz szélmalmaival! Fürödj meg a Földközi-tengerben, a Kantábriai-tengerben és az Atlanti-óceánban! Menj el Pamplonába, a San Fermín-ünnepre, szurkolj a hős spanyol bikáknak! Mászd meg a Pireneusok égbenyúló csúcsait, a Picos de Europa ijesztő szirtjeit, a sivár Sierra Nevadát, és ne feledkezz meg a Kanári-szigetek vulkánjairól se! Menj el Gibraltárba, Héraklész oszlopaihoz. És válassz magadnak térképet a Térképkirály webáruházából!

Légy szabad, mint a delfinek.

És ha már Gibraltárnál jársz, ne állj meg ott. Kelj át a Gibraltári-szoroson, nézd meg a mesebeli Afrikát. Alkudozzál Marrakesh piacán. Nézd meg a piramisokat, hajózz a Níluson, vágj neki a Szahara sivatagának! Merülj alá a Vörös-tengerbe. Mászd meg a Kilimandzsárót, látogasd meg Kelet-Afrika oroszlánjait, zebráit, gazelláit, hegyi gorilláit! Szerezz új barátokat Zimbabwéban, és hívd meg őket Európába. Látogasd meg Namíbia fókáit és busman őslakóit! Sétálj a Tábla-hegyen, ússz együtt a False-öböl fehér cápáival. Utadon legyenek társaid a Térképkirály webáruházában vásárolt térképek.

Vagy válaszd Ázsiát! Látogasd meg az ősi kultúrák bölcsőjét, Kínát, Indiát, vagy ha igazán bátor vagy, Mezopotámiát és a Szentföldet is! Sétálj fel a ragyogó Fudzsira, a világ legforgalmasabb háromezresére! Legyél Allah híve, és zarándokolj el a mekkai Kába-kőhöz! Menj végig a Selyemúton és a Karakoram Highwayen. Merülj el a tibeti lámakolostorok világában, azután vágj neki a világ legmagasabb hegyeinek, és mászd meg mind a tizennégy nyolcezrest! Fürödj meg a Bajkál-tóban, utazz a transzszibériai vasúttal Európától a Csendes-óceánig! És persze legyenek nálad a Térképkirály webáruházában vett térképek.

Kelj át az Atlanti-óceánon, keresd fel Dél-Amerikát! Menj fel az Altiplano fennsíkjára. Mászd meg az égbe nyúló vulkánokat! Látogasd meg a Salar de Uyuni kietlen sósivatagát! Hajózz a Titicaca-tavon, 3800 méter magasban, nézd meg az úszó nádszigeteket, vedd fejedre Taquile piros sapkáját! Menj el Cuzcóba, ahol Manco Capac a földbe döfte színaranyból kovácsolt kardját! Keresd meg az inkák ősi városait, Macchu Picchut, Ollantaytambót, Tiahuanacót! Ropogtass el egy aranyos kis tengerimalacot! Menj el az Atacama sivatagába, oda, ahol sohasem esik az eső! Keresd fel a fehér városokat, Arequipát, Sucrét, Potosít! Gyere ki az Atlanti-óceán partjára, a Valdés-félszigetre: ha szerencséd van, itthon találsz. A szükséges térképeket pedig megtalálod a Térképkirály webáruházában.

Vagy ha olyan szerencséd van, hogy megkapod a vízumot, menj el Észak-Amerikába is. Ereszkedj le a Grand Canyon mélyére, állj meg a Niagara-vízesés szélén! Mászd meg a Yosemite-völgy szikláit! Hajózz végig a Mississippin! Ússzál lamantinokkal Floridában, simogass jegesmedvét Churchillben, látogasd meg barátaimat a Juan de Fuca-szorosban! Menj fel New York tornyainak tetőteraszára! De előbb vedd meg a szükséges térképeket a Térképkirály webáruházában.

És persze ne hagyd ki Ausztráliát és Óceániát se! Menj el oda, ahol a zöld hangyák álmodnak. Simogass koalát, kengurut, kivit. Barátkozz össze az ausztrál őslakosokkal. Mászd meg hajnalban az Ayers Rockot! Csónakázz a Milford-öbölben! Menj fel a Tongariro kráteréhez, ahol Zsákos Frodó a Tűzbe dobta Szauron gyűrűjét! Járd sorra a déli tengerek mesebeli szigeteit, Tahitit, Fidzsit, Kokovokót! Végül pedig gyalogolj el a Déli-sarkra! És legyenek veled a Térképkirály webáruházában vett térképek!

Légy szabad!

Légy szabad, mint a delfinek.