Espolarte - Tengeri emlősök - Tengeri emlősök az egyes országokban - Namíbia

Namíbia

Cetek

Namíbia partjai mentén több ritka cetfaj is megfigyelhető, mint például a déli simabálna, a hosszúszárnyú bálna, a Heavisides-delfin vagy a kapocsfogú csőrös cet.

Úszólábúak

A fokföldi fülesfókák világállományának kétharmada, mintegy kétmillió állat él Namíbia partjai mentén. Legfontosabb telephelyük a Cross-foknál van, ahol százezer fóka él; itt fókarezervátumot alakítottak ki, ahol a turisták is meglátogathatják az állatokat.

Kardszárnyú delfin fókákra vadászik. Namíbiai bélyeg

A fókákat vadásszák. 2000-ben 60000 kölyök és 7000 felnőtt hím elejtésére adtak engedélyt. A fiatal állatokat bunkóval ütik agyon, a felnőtt fókákat lelövik. A kölyköknek elsősorban a bőre értékes. A felnőtt álatok folytonos marakodásukkal elérik, hogy bőrük értéktelen legyen; viszont a Távol-Keleten nagy kereslet van a fókák hímvesszője iránt, amit megszárítva és porrá őrölve szexuális serkentőszerként hasznosítanak. A kormányzat felvilágosító kampányt indított annak érdekében, hogy a fókahúst megkedveltessék a lakossággal. Henties Bay-ben tervezik egy fókafeldolgozó építését.

Vissza a tengeri emlősök kezdőoldalára