Espolarte - Marine mammals - South African fur seal

South African fur seal

Arctocephalus pusillus pusillus

Length: max. 2.2 m (males), 1.7 m (females); 70 cm at birth
Weight: max. 350 kg (males), 120 kg (females); 5 kg at birth
Gregarious
Food: fish (mackerel, hake, anchovy, bearded goby), cephalopods, occasionally birds (penguins, gannets)
Breeding season: OctoberóDecember; polygynous
Distribution: South Africa, Namibia

Fur seals sleeping at Waterfront in Cape Town. Photo: Dutkó András