Espolarte - Marine mammals - Antarctic fur seal

Antarctic fur seal

Arctocephalus gazella

Length: 1,9 m (males), 1,2 m (females)
Weight: 180 kg (males), 35 kg (females); 5 kg at birth
Gregarious
Food: krill, sometimes penguins
Breeding season: NovemberóDecember; polygynous
Distribution: Antarctic Peninsula, Antarctic islands (South Georgia, South Shetland, South Sandwich Islands, Bouvet, Heard and McDonald, Kerguelen, Macquarie Island)